2017. már 21.

Fő Az Egészség

írta: egeszsegesek
Fő Az Egészség

OK, lehet némileg túlzás ez a névválasztás, de minden csak nézőpont kérdése. Ahhoz képest, ahogy éltem korábban, a jelenlegi mindenképp továbblépés. És épp ez az, amit mindenkinek meg kell értenie. Teljesen felesleges magunkat élsportolókhoz hasonlítani; edzéstervüket másolni, majd megszakadva, csalódottan elmenni a srácokkal inkább mozgásképtelenre sörözni magunkat, mert lehetetlenség tartani az előírtakat. Ugyan így teljesen elvakult étkezési tanácsokat megfogadni, hogy aztán egy kellemes hiánybetegséggel évekig járjunk az orvosunkhoz, aki ha szerencsés, a magánpraxisában fog kigyógyítani minket a fizetésünkért cserébe. Csak meg kell lépni egy kis lépést, amit majd követni fog a többi.

Mindenkinek eljön a pillanat, amikor érzi, hogy nem jó a saját bőrében. Akkor kell cselekedni. A nagy tervezgetésekkel az a gond, hogy igen sok munkát, időt igényel és mire kidolgozod már meg is untad vagy találtál rajta fogást, hogy az miért nem megfelelő számodra… tehát hagyni kell ezt a francba és kezdj valami újba, ami érdekel. Ma, most, ebben a pillanatban. Barátnőd spinning edzésre megy délután, neked meg épp semmi programod és ráadásul sejtelmed sincs róla, miért neveznek spinning kerékpárnak egy szobabiciklit, amit a háztartások 90%-a egyébként is csak ruhaszárításra használ, akkor ne gondolkozz. Irány haza valami váltó göncért és csatlakozz.

 Ez az, amit követek én is és csak ajánlani tudom másoknak. Egy, majd lassan több változtatás, amitől jobban érzed magad, sikereket érsz el és úgy mész ágyba esténként, hogy ez is egy klassz nap volt. Ez lehet drasztikus váltás, mint a konditerem, ahol rengeteg eltökélt embert láthaszt és mégtöbbet, aki már az úton jár igen hosszú idő óta. Nos ez némileg lelombozó is lehet, amikor te az üres rúdat próbálod kinyomkodni a fejed fölé, míg a melletted álló személy a te súlyodnak megfelelő óriási tárcsákkal játsza ugyan ezt és még beszélget is a mellette állóval. Viszont ilyen váltás kimenni a ligetbe is, a nagy dombra, hogy hetente egy-két alkalommal az ott futtatott kutyákat megnézd. Máris sétáltál a helyett, hogy a bűzös villamos után hazarobogtál volna és a kötelező házimunkáktól kifulladva a kanapéra roskadnál. Ráadásul idővel biztos vagyok benne, hogy beszédbe elegyedsz az ottaniakkal, így még a baráti körödet is bővítheted.

 

Szólj hozzá