2017. már 21.

Itt a tavasz :)

írta: angi.gy
Itt a tavasz :)

10052913524bca27f377b8d88747a0a5.png_980x978

Csicseregnek a madarak, süt a nap, egyre melegebb van. Lassan átrendezhetjük a gardróbot: viszlát téli ruhák, helló laza, könnyű ruhadarabok. A természet már megtette az első lépést, és Te?

Te mit teszel magadért, a szervezetedért, a testedért, a lelkedért?

Sokan a tavasz beköszöntével ráparáznak a közelgő nyárra, és semmi egyéb motivációjuk nincs, csak hogy felkészüljenek a strandszezonra. Holott a tél elmúltával nemcsak ez kellene, hogy egy indikátor legyen a megújulásban. Ahogy a természet ledobja a szürke, hideg, kopár külsejét, nálunk is annak kellene a fókuszban állnia, hogy ledobjuk magunkról a fáradt tél hozományait, és megújuljunk, kivirágozzunk.

Sokat segít a kezdeti lépésekben, ha a téli szürke ruhatárunkat szépen apránként kiegészítjük, majd lecseréljük a tavaszi, vidám, színes ruháinkra. És hopp, ha nem jön ránk a tavalyi szett, máris itt a saját belső motiváció, hogy változtassunk, na nem úgy, hogy gyorsan veszünk valami újat, nagyobb méretben :).

Kezdjünk figyelni arra, hogy mit eszünk! Már az is nagy előrelépés, ha a délutáni sütit, nasit lecseréljük valamilyen gyümölcsre. De kezdhetjük a reggeli megreformálásával: péksüti helyett zabkása gyümölccsel. Máris tettünk valamit, és lelkiismeret furdalásunk sem lesz.

Ha már gyümölcs és még a nap is egyre többet süt: ne a sarki boltba fussunk le vásárolni, hanem hétvégén iktassunk be egy rövid „én időt” – sétáljunk el egy közeli piacra. Mozogtunk is, és még friss, minőségi gyümölcs és zöldség kosárral is gazdagodunk.

Aki nincs hozzászokva az aktív sporthoz, az nehezebb helyzetben van, hogy rávegye magát a mozgásra. Mivel kezdjük? Lehetőleg ne egy jó szigetkör lefutásával. Első lépésként pont elég, hogy fogjuk a szülőt, nagyszülőt, gyereket, kutyát hétvégén, és sétálunk 1-2 órát. Kimegyünk egy közeli parkba, le a folyópartra, fel a hegyekbe, és csak élvezzük a szikrázó napsütést. Pár hét, és már könnyebb lesz rávenni magunkat egy nagyobb kirándulásra is. Én személy szerint egyre jobban élvezem, hogy a kutyusommal kiszakadunk picit a hétköznapi rutinból, és egyre hosszabb, több órás sétákat tudunk tenni :).

Mivel egyre több időt töltünk a szabadban, ne feledkezzünk meg a bőrünkről sem, ami eddig levegő és fényhiányban szenvedett. A legjobb, ha felkeressük kozmetikusunkat, és kezdünk egy tavaszi arctisztítással, ahol megszabadulhatunk az elhalt hámsejtektől, elindíthatjuk bőrünket a regenerálódás útján a megfelelő ápolással, és az élvezeti értékről nem is beszélve, amikor egy frenetikus arcmasszázs után megújulva lépünk ki a tavaszi napsütésbe.

Ha kis lépésekben teszünk a testünkért, ne feledjük, az a lelkünket is szebbé és egészségesebbé teszi. Sokkal magabiztosabbak leszünk, mosolygunk. Ha Te mosolyogsz, a környezeted is visszamosolyog rád :).

 

Törj ki Te is a fáradt téli szürkeségből a napfényre! Hajrá! :)

Szólj hozzá

tavasz táplálkozás egészség életmód megújulás kozmetika Sport