2017. ápr 28.

A bio táplálkozás Hollywoodban hódít…

írta: angi.gy
A bio táplálkozás Hollywoodban hódít…

…ahogy nálunk is egyre nagyobb a bio, organikus és öko élelmiszereket fogyasztók tábora.

Mitől bio egy élelmiszer?

A jó hír, hogy a biotermékek előállítását szigorú jogszabályok korlátozzák, mely kiterjed a növénytermesztésre, állattartásra, takarmány előállítására, a feldolgozott élelmiszerekre. Azaz attól bio egy élelmiszer, hogy ellenőrzött gazdaságból származik! A termesztés során tilos műtrágyát és permetezőszereket használni, a feldolgozásnál pedig nem alkalmazhatnak mesterséges adalékokat. A jogszabályoknak köszönhetően ezt ellenőrzik is, illetve a csomagoláson is kötelező feltüntetni a származást, ami csak organikus, bio, öko gazdaság lehet.

A bio táplálkozás mellett szóló legfontosabb érv, hogy egészségesebb, tisztább és ízesebb, mint a mesterséges alapanyagokat, ízfokozókat tartalmazó élelmiszerek. Ezáltal kevesebb méreganyag jut a szervezetünkbe, minőségibb ételeket fogyasztunk, egészségesebbek és energikusabbak leszünk, és nem utolsó sorban a külsőnkre is jótékony hatással van ez a táplálkozás.

Nem véletlen, hogy a hollywoodi sztárok körében is nagy népszerűségnek örvend a bio táplálkozás.

Julia Roberts nem csak az organikus táplálkozás híve, de még saját organikus kertje is van. A gyorsan terjedő új trend követésén túl jó és szórakoztató hobbinak is tartja a saját biokertészetet.

A Jóbarátokból ismert Courtney Cox mára már annyira az organikus életmód híve, hogy az élelmiszerektől a kozmetikai termékekig csak a bioban hisz.

If you have ever asked yourself why you are so effing tired, we have solutions! Goop Wellness drops today! #ingoophealth��link

Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) által megosztott bejegyzés,

Gwyneth Paltrow olyannyira elkötelezett a zöld világ iránt, hogy a bio étkezésen/főzésen túl egy saját blogja is van a témában (www.goop.com). Tippekkel, receptekkel és egyéb ajánlásokkal segít, hogy hogyan éljünk tisztábban és zöldebben.  

A brazil szupermodell Gisele Bündchen állítása szerint nem csak a géneknek köszönheti fantasztikus külsejét, sokkal inkább az egészséges organikus életmódjának. Gwyneth Paltrowhoz hasonlóan neki is célja, hogy terjessze világszerte az organikus termékek fontosságát, így piacra is dobta saját bio bőrápoló készítményeit Sejaa márkanévvel.

Kelly Osbourne nem csak a tetoválásait, hanem más dolgokat is eltávolított az életéből. Áttért az organikus alapanyagokra, hogy minden szükséges tápanyagot biztosítson a szervezete számára.

Jessica Alba a cégét is az egészséges életmód köré építette. A „The Honest Company” néven futó cége a szülőknek ad segítséget, hogy megfizethető áron vehessenek biztonságos és környezetbarát termékeket gyermekeiknek. 2013-ban könyvet is kiadott a témában, melyben elmeséli, hogy nála az egészséges táplálkozás és élet már gyermekkora óta meghatározó, köszönhető a sok betegségnek, asztmának és allergiának. Tinédzser korában a vegetáriánus étkezés mellett tette le a voksát, de ma már fogyaszt húst is az organikus táplálékok mellé. Az étkezésen túl a kozmetikai termékeknél is a biora esküszik.

Have you tried these crispy peanut butter treats with #chocolate chips? Find the #recipe in my book, #thekinddiet! They are insane!!

Alicia Silverstone (@aliciasilverstone) által megosztott bejegyzés,

Alicia Silverstone nem csak a tiszta, organikus étrendet részesíti előnyben, hanem több mint egy évtizede vegán is. Az egészséges életmódot bemutató könyve bestseller lett. Könyvében a makrobiotikus étrend játssza a főszerepet, az egészséges táplálkozás egyfajta személyre szabott megközelítése, amely erősen hangsúlyozza az ökológiai, helyben termesztett, egész ételeket, különösen a gyümölcsöket, a zöldségeket és az egész gabonát.

És akkor zárásként Hippokratész szavai: „Az vagy, amit megeszel.”

Források: organicinsights.in, youbeauty.com, Instagram

Szólj hozzá

táplálkozás egészség bio jessica alba öko hollywood egészséges gisele bundchen organikus gwyneth paltrow egészséges táplálkozás alicia silverstone egészséges életmód kelly osbourne julia roberts courtney cox celeb életmód bioétkezés biotáplálkozás