2017. máj 02.

Masszázsterápia, kényeztető gyógymód

írta: egeszsegesek
Masszázsterápia, kényeztető gyógymód

masszazs_2.jpgA masszázsról többeknek a relaxáció jut eszébe, amiért én is rendszeresen járok az én masszőrömhöz, de ezen felül rengeteg egészségre pozitív hatása is van, amiről előfordulhat, hogy nem is tudunk. Pedig hosszú távon nem csak lelki békénk visszanyerésében segít ez az igen kellemes terápia, de testi problémáinkra is kúra lehet.

Ellensúlyozza az ülőmunka okozta testben kialakult feszültséget, fájdalmakat

Szinnte minden ülő munkát végző ember szenved az íróasztal előtt töltött,  görnyedt órák okozta testi problémákkal. Ez általában elsőként a nyaki és vállban fellépő fájdalommal indul, de ha nem kapunk észbe időben, úgy továbbterjedhet, akár komolyabb problémát is okozva. Szerencsére a masszázs igen jól tudja ellensúlyozni ezt a problémát. Meg nem is oldja, mert az általános mozgás nem váltható ki így, de mindenképp segít kilazítani az ülő munkában megfeszült, majd ettől a folyamatos feszességtől már görcsös izmokat.

Ellazítja az izmokat

Izomfájdalmai vannak vagy gyakran görcsbe rándul a lába? A masszázs erre is jó gyógymód. A gyúrástól felfrissül a véráram, amitől az erekben lerakódott zsírok is jobban távoznak, több oxigénnel látva így el a szerveket. Hasonló ez, mint amikor beütjük a könyökünket és ösztönösen dörzsöljük, enyhítve ezzel a fájdalmat. Hasonló a folyamat a szervezetben masszírozáskor is.

Csökkenti a szorongást és depressziót

Az emberi érintés kimondottan nyugtató és ellazító, amennyiben az biztonságos, baráti és professzionális. Azok a hölgyek, akik mellrákban szenvedtek és heti három alkalommal vettek részt masszázsterápiában kimutathatóan kevésbé voltak feszültek és depressziósak betegségük miatt. Ez mindenképp fontos egy ilyen betegség legyőzésében. ( 2005-s tanulmány alapján )

Javítja az alvás minőségét

Nem csak segít elaludni egy jó masszázs, de azok is békésebben pihennek tőle, akik egyébként éjjel forgolódnak és gyakran felébrednek.

Ez kismamáknak is segíthet, mert a gyermekek is jobban alszanak és kevésbé sírnak ettől. Ma már sok regisztrált masszázs terapeuta képesített ezen a téren. Erre utal a Warwick egyetem tanulmánya

Erősíti az immunrendszerünket

Egy 2016-s tanulmány szerint a masszázs emeli a fehérvérsejtek számát, aminek fontos szerepe van a test védelmében a betegségekkel szemben.

Enyhíti vagy meg is szünteti a fejfájást

Következő alkalommal, ha fellép egy hírtelen fejfájás, érdemes felkérni masszőrünket segítségért. A spanyol Granada egyetem tanulmánya szerint már egy egyszeri masszázsterápia is kimutathatóan segít a krónikus fejfájásban szenvedő betegek tüneteinek enyhítésében.

Ezek mellett, ha valaki olyan szerencsés, hogy egyik felsorolt probléma sincs jelen az életében, akkor is kevés hasonló terápia van, ami annyira megnyugtatja és energizálja a szervezetünket, mint egy kellemes masszázs. Gyakorlatból mondom, hogy érdemes erre áldoznunk az igen kevés időnkből heti, két heti rendszerességgel. Pár alkalom után nem lesz kérdés miért...

 

Szólj hozzá

depresszió stressz alvás szorongás egészség gyermek életmód méregtelenítés energia pihenés egyensúly masszázs kikapcsolódás egészséges egészséges életmód vitalitás minőségi idő boldog élet jó alvás masszázsterápia energizál nyaki fájás Ellazulás