2017. már 29.

...attól öregszünk meg, hogy elfejtünk játszani.

írta: angi.gy
...attól öregszünk meg, hogy elfejtünk játszani.

Egész pontosan így fogalmazott George Bernard Show: "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."

De miért is kezdünk rögtön ma ezzel az idézettel?

A minap olvastam egy cikket az Indexen egy új társasjátékról. Már a főcímtől nosztalgikus hangulatba kerültem, eszembe jutott, hogy gyerekkoromban milyen jókat társasoztunk a barátokkal, iskolatársakkal. Hatalmas kikapcsolódást, feltöltődést jelentett.

Aztán valahogy ez abbamaradt, jött a felhőtlen tinikor. Ha akadt is házibuli, inkább más szórakozási mód került a fókuszba. 

Majd amikor az Acitivity hozzánk is betört, a baráti összejöveteleken óriás nevetések közepette újra kicsit gyermekek lettünk. És tapasztalataim szerint ezen kívül (na jó, meg talán a kártyajátékokon kívül) már csak akkor társasjátékozunk, ha gyermek van a közelünkben. 

A trend is kezd picit visszakanyarodni abba az irányba, hogy ráébresszen minket, hogy felnőttként se felejtsük el, milyen jó dolog is játszani. 

Láthatóan igény is van rá, hiszen egyre nagyobb a kereslet a szabadulós játékokra. Szerintem ez is egy jó irány, mert egy plusz minőségi időtöltést visz a társas kapcsolatokba, illetve újra visszarepít minket kicsit a gyerekkorunkba.

Ha már egészségesebb élet, nem szabad megfelejtkeznünk a lelkünkről, szellemünkről sem. A mai rohanó világban, egy fáradt munkanap, munkahét után fontos, hogy kerítsünk időt a minőségi kikapcsolódásra és pihenésre. No meg persze a gondtalan nevetésre :).

Egy kis virtuális játékra hívunk Benneteket, pár perc az egész :). Kíváncsiak lennénk, Ti mivel szeretitek tölteni a szabadidőtöket? Mit jelent Nektek a társasjáték? Van még ennek hagyománya a mai rohanó világban? Mi hisszük, hogy igen :).

Köszönjük a sok-sok kitöltést, az eredményt itt találjátok. :)

Ne felejtsétek el, jó néha gyereknek lenni újra! :)

Kép forrása: mirror.co.uk

Szólj hozzá

játék barátok hétvége család program egészség felmérés életmód kérdőív pihenés vidámság kikapcsolódás nevetés egészséges egészséges életmód társasjáték hétvégi program nevetes minőségi idő boldog élet