2017. ápr 10.

Finom és egészséges reggeli - csak hogy jól induljon a nap :)

írta: angi.gy
Finom és egészséges reggeli - csak hogy jól induljon a nap :)

zabkasa.JPG

Orsi, az egészséges életmód kétlábon járó megtestesítője :). Rá nem mondhatjuk irigykedve, hogy "Jajj, de szerencsés, hogy ilyen az alakja, és milyen szép izmos", mert Ő tényleg mindent megtesz azért, hogy elképesztően csinos és egészséges legyen. Figyel az étkezésre, többször, keveset, finomat, de egészségeset eszik, és a sport megszállottja.

Ezért is kértem meg, hogy ossza meg velünk az egyik tuti reggelijét, amire igaz a régi reklám: "Ronda, de finom!". Köszönet Neki itt is a receptért és fotóért! :)

Gyümölcsös zabkása a'la Orsi

Hozzávalók:

  • fél liter kókusztej (javasolt márka a 60%-os kókusztartalom miatt: Aroy-D, bioboltban beszerezhető)
  • víz
  • 200 gr nagyszemű zabpehely
  • 2 evőkanál eritrit

Elkészítés:

A gyümölcs kivételével a hozzávalókat feltesszük főni. Ízlés szerint higítsuk bátran a kókusztejet egy kis vízzel. Hogy mennyivel, az attól függ, mennyire sűrű a kókusztejünk. Arra figyeljünk, hogy kb. olyan sűrű állagot érjünk el, mint a normál tej. Folyamatos keverés mellett megvárjuk, míg forrni kezd, majd levesszük, és már kész is.

A tetejét díszítsük bátran aszalt vagy friss gyümölccsel, úgy még finomabb :).

Ebből a mennyiségből ketten is jóllakhatunk reggel!

Jó étvágyat kívánunk! :)

Kép forrása: egeszsegguru.blog.hu

Szólj hozzá

reggeli tavasz gyümölcs táplálkozás cukorbetegség egészség életmód diéta tippek édesség recept fitness kókusztej felkelés egészséges egészséges táplálkozás egészséges életmód zabpehely vitalitás zabkása diabétesz cukormentes inzulinrezisztencia egészséges reggeli eritrit cukornélkül gyümölcsös zabkása fitness reggeli