Gyors olasz vacsora - egészségesebben
Bevallom, az olasz ételek a szívem (és gyomrom) :) csücskei. Az országot is nagyon szeretem, hát még az ízeket. Ezért hoztam most Nektek egy jó kis összeállítást, háromfogásos olasz vacsora videós segítséggel :).
Az előétel nem más, mint a közkedvelt Bruschetta
Könnyen beszerezhető alapanyagok és tényleg hamar elkészíthető első fogás.
- 1 bagett szeletelve
- 3 evőkanál vaj (meg kell olvasztani)
- 3 gerezd fokhagyma
- olasz fűszerkeverék
- parmezán sajt
- 6 paradicsom
- 1 teáskanál só
- bazsalikom
- 1 evőkanál olívaolaj
- bors
- és egy sütő :)
TIPP, hogy egészségesebb legyen: a sima fehér kenyér helyett szénhidrátcsökkentett, vagy legalább teljes kiőrlésű bagettet vegyél.
A főétel nyilván tészta (mi más) :), méghozzá egy kis vodkával megfűszerezett penne
Az a jó az olasz tésztaételekben, hogy tényleg nagyon hamar készen vannak, kevés előkészületet igényelnek, és nem túl bonyolult hozzávalókat tartalmaznak.
Ehhez a recepthez amire szükséged lesz:
- penne tészta
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1/2 vörös hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál só
- 1/2 csésze vodka (1 csésze = kb. 2,5 dl)
- másfél csésze paradicsomszósz (1 csésze = kb. 2,5 dl)
- 1/2 főzőtejszín
TIPP, hogy egészségesebb legyen: a tészta legyen csökkentett szénhidráttartalmú, a tejszínt pedig váltsuk ki cukormentes verzióval (pl. Organic Bio szója főzőtejszín, vagy Hulala cukormentes habalapanyag).
A desszert pedig az elmaradhatatlan panna cotta (ami helyett én személy szerint sokkal többre tartom a tiramisut).
A hozzávalók:
- 1 teáskanál zselatin
- másfél csésze tejszín (1 csésze = kb. 2,5 dl)
- 1/4 csésze cukor (1 csésze = kb. 2,5 dl)
- 1/4 teáskanál vanília kivonat
- szűrő
- valami finom idénygyümölcs a tetejére
TIPP, hogy egészségesebb legyen: a szokásos tejszín helyett vegyél cukormenteset (pl. Hulala), a cukrot pedig helyettesítsd pl. nyírfacukorral, vagy eritrittel.
Csempésszetek Ti is egy pár falat Itáliát a konyhátokba!
Buon appetito! :)
És akkor a videós segítség az elkészítéshez:
A recepteket és leírást itt találjátok.